Férfi kívül – Nő belül

A Nő belül van a Férfi kívül, ezért a Nő kifelé néz, a Férfi befelé.

A Nő a férfi kinti viselkedésére fókuszál, a Férfi a nő belső energiáira mozdul. Mindketten mást látnak, éreznek és tapasztalnak a másikból.

A Férfi befogadásra vágyik, mivel kint van. A Nő biztonságra vágyik, mivel bent van. Más a nézőpont, más a fókusz.

Ahhoz, hogy változzon a kint, először bent kell rendet csinálni.  De hogyan?

A fiú gyermek az anyja energiájától függ, abból teremtetett, ott volt befogadásban, tudat alatt mindig erre vágyik vissza. Igazából soha nem tud elszakadni ettől, mert ebből jött létre, ettől függött az élete.  Mikor Férfivá érik, halványul a kötelék az édesanyától és ahhoz a Nőhöz kezd vonzódni, akinek az energiája, számára az ismerős otthon érzését kelti. Azt a Nőt fogja szeretni, aki elfogadja, támogatja, megérti és feltétel nélkül szereti őt! Mivel a Férfi kint van, mindig befelé törekszik, és ahol ezt nem tapasztalja meg, ott kirekesztettséget él meg, magányossá válik.  Az anyának a felelőssége, hogy át kell tudnia adnia a fiúgyermekét a kiválasztott Nőnek ahhoz, hogy a férfi FelNőtt lehessen, és nem a riválist látni a Férfi választottjában.

A lány gyermek is az anyja energiájától függ, abból teremtetett, ebből az energiából amit kapott, fog ő is új életet adni. Olyan Férfit fog választani, olyanhoz fog vonzódni, aki a benne lévő energiához illeni fog. A lánynak idővel el kell távolodnia az édesanyjától ahhoz, hogy Nővé érhessen, önállóvá kell válnia, hogy Nőként bent lehessen egy Férfiben. Az, aki ezt nem teszi meg és az édesanyja szoknyája mellett marad (akárcsak energetikailag is), nem fog képes tartós párkapcsolatot kialakítani, örök kislány marad, nem Nő fel. Az anyának a felelőssége, hogy elengedje a lánygyermekét ahhoz, hogy FelNőtt lehessen, és a Férfiben nőként kiteljesedhessen és hogy ne szóljon bele a kapcsolatába, ne irányítson.

A Nő mivel belül van, a férfiban a biztonságot keresi, és azt nézi, hogyan működik a Férfi a külvilágban. A Nő kifelé tekint, és arra figyel amit a Férfi csinál, mond és cselekszik.

A Férfi mivel kívül van, a nőben a befogadó készséget keresi, érzi, hogy a Nő milyen belülről. A Férfi befelé tekint, és arra figyel amit a Nő kisugároz magából és arra reagál, úgy viselkedik.

Mivel nincs megfelelő mintázatunk erre, mindkét félnek tanulnia kell egymást.

A Nőnek a Férfit, a Férfinak a Nőt, figyelemmel, türelemmel, megértéssel és főleg nagyon sok szeretettel!