Szeretet áramlás

Honnan tudod megkülönböztetni, hogy igazán szeretnek?

Amikor érdek nélkül ugyanolyan figyelemmel és szeretettel viselkednek veled, mint érdekkel.

Önmagadért szeretnek, és nem azért amit eltudnak venni tőled vagy amit önként adsz magadból!

Ritka jelenség, mert a legtöbben csak kapni akarnak, mint a gyermek, aki úgy gondolja, hogy minden ő érte van és ezért semmit nem kell tennie.

A felnőtt szeretet azonban a kölcsönösségen alapszik, mert csak adni akar, és ha másik is csak adni akar, akkor olyan emelkedett szeretet állapot jön létre, ami semmihez sem fogható egységélményt eredményez.

Ez az érett szeretet, nincs feltételhez kötve, nem egyoldalú, mert szeretet áramlás van, amely önmagát erősíti folyamatosan, megállás nélkül.

Adok magamból, kapok a másiktól, adunk a világnak, mert a szeretet megsokszorozza önmagát, ha mindenki adni akar, mert így mindenki kapni is fog.

Körforgás van, így nem alakul ki hiányállapot, nem kell játszmázni a figyelemért.

Kötelező-e szeretni a másikat, ha úgy érzed nem megy?
Nem kötelező és nem is kötelezhet senki sem, mert ezt Te érzed egyes egyedül.

A szeretetet nem lehet erőltetni, sem kierőszakolni, de eltudod fogadni, hogy nem szereted vagy nem szeretnek. A lényeg hogy ne bántsd a másikat ezért, csak menj tovább szeretettel.

Azt hiszem, ez a következő lépcsőfok az emberiségnek, felnőni a feladathoz, érdek nélkül, őszintén és tisztán szeretetet adni egymásnak, csak úgy…

mert jó érzés szeretni és szeretve lenni.

Ha kapni szeretnél, akkor először adj…figyelmet, türelmet, gondoskodást, megértést, időt a másiknak, mielőtt csak elvárnád.